shutterstock_630547955.jpg

Pilates

De basis van het Pilatessysteem ligt in het ontwikkelen, controleren en ondersteunen van alle bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam.

Controle en precisie zijn van toepassing op elke beweging. Er wordt gewerkt vanuit het gebied rondom het heupgewricht. Dit gebied biedt de belangrijkste dragende kracht. Versterking van met name alle buikspieren, bil- en lage rugspieren (ook wel powerhouse genoemd) levert het lichaam een strek steunpunt in alle activiteiten.

Als Pilates eenmaal in het lichaam zit raak je het niet snel meer kwijt en zul je merken hoe de voordelen in het dagelijks leven doorwerken.

In plaats van eindeloze herhalingen koos Pilates voor een grote verscheidenheid aan nauwkeurig gedefinieerde oefenvormen met maximaal 10 herhalingen waardoor de “mind” geconcentreerd blijft. Zodoende ontstond er een efficiënte, intelligente en veilige oefenmethode die voor elk individu geschikt gemaakt kan worden. Mits gehanteerd door een bevoegd Pilates trainer.

Bij Kunstkwartier wordt er les gegeven door klassiek geschoolde Pilates trainers wat inhoud dat de trainers een uitgebreide opleiding hebben gehad. Zij scholen zich regelmatig bij om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op bewegingsgebied.

Wij werken met een niveau systeem zodat iedereen veilig kan trainen.

In deze lessen wordt gebruik gemaakt van diverse ballen, dumbells, dynabands, domes en de magic circle. Dit is klein materiaal om meer verdiepen en ondersteuning te krijgen in de oefeningen. Of om de oefeningen net wat krachtiger te maken.

Wij raden iedereen te starten in de beginnersgroep. We vinden het belangrijk om met kleine vertrouwde groepen te werken. Daarom kan er op dit moment niet in alle groepen ingeschreven worden.

Heb je al meer ervaring met Pilates, dan kan er in overleg met de docent doorstroming naar een andere groep plaatsvinden.

FUNDAMENTALS/ BEGINNER

Je leert de grondbeginselen van de Pilates methode. Hierin wordt stil gestaan bij eventuele aanpassingen die per persoon gemaakt kunnen worden. Ook krijgt u een duidelijke uitleg van de anatomie van het menselijk lichaam, waarom je bepaalde oefeningen op een dusdanige manier moet uitvoeren.

Beginners lessen op:

Maandag 19:00 - 20:00 uur (vol)

Dinsdag 09:30 - 10:30 (vol)

Dinsdag 19:00 - 20:00 uur - nieuwe groep start begin januari 2020

Dinsdag 20:00 - 21:00 uur - nog enkele plekken vrij

Woensdag 10:30 - 11:30 (vol)

Donderdag 19:00 - 20:00 uur (vol)

Donderdag 20:00 - 21:00 uur ( vol)

BEGINNER/HALF GEVORDERD

De oefeningen worden uitgebreid en uitdagender omdat het lichaam sterker wordt. Als u al bekend bent met Pilates of na een blessure of zwangerschap weer wilt beginnen is het goed om op dit niveau de draad weer op te pakken. Dit gaat altijd in overleg met de docent.

Beginners/half gevorderd lessen op:

Maandag 09:00 -10:00 uur ( vol)

Maandag 10:00 - 11:00 ( vol)

Maandag 20:00 - 21:00 (vol)

Woensdag 20:00 - 21:00 (vol)

GEVORDERD

We gaan in dit niveau een stap verder. Er wordt meer gevraagd van het lichaam en een goede basis is in deze les een vereiste.

Gevorderd lessen op:

Woensdag 09:30 - 10:30 uur ( vol)

Woensdag 19:00 - 20:00 uur ( vol)