corona.jpg

Covid-19 protocol

Update 17 mei 2021

Zojuist is in de pers bekend gemaakt dat de aankondigde versoepelingen doorgaan. Dus… WE MOGEN WEER! Vanaf woensdag 19 mei gooien wij de deuren wagenwijd open en ben je weer van harte welkom.

Er gelden de volgende voorwaarden:

 •  In de ruimte mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel.
 • Voor personen vanaf 18 jaar geldt: individuele beoefening mag. Of in groepsverband met maximaal 2 personen. Dit is exclusief een docent. Bijvoorbeeld: in een ruimte kunnen maximaal 15 tweetallen oefenen of repeteren, exclusief docent.
 • Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt: groepslessen en repetities in groepsverband (maximaal 30 personen) zijn toegestaan.
 • Er mag geen publiek aanwezig zijn.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af als dit nodig is om te kunnen oefenen of repeteren.
 • Ouders worden verzocht hun kinderen zoveel mogelijk alleen naar binnen te laten gaan, kleine kinderen worden door hun docent opgewacht.
 • Kinderen komen via de zijdeur weer naar buiten en kunnen daar ook opgehaald worden.
 • De kleedkamers zijn gesloten, dus we verwachten dat iedereen zicht thuis heeft omgekleed

De voorwaarden zoals die door de Rijksoverheid zijn opgesteld lees je hier.

Voor onze activiteiten betekent dit dat alle activiteiten weer door kunnen gaan, ook de groepslessen dans, musical, theater, beeldende kunst, pilates en yoga voor cursisten voor boven de 18 jaar. Hierbij wordt er gewerkt met tweetallen, er mogen maximaal 2 x 15 tweetallen in een ruimte.

Je wordt door de eigen docent op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor je eerste échte les. Mocht je voor het tijdstip dat je normaal les hebt nog niets gehoord hebben, neem dan even contact op met je docent of met onze receptie via 0492-542445

Wij kunnen ons voorstellen dat sommigen, in deze tijd waar Corona nog steeds op de loer ligt, de voorkeur hebben om online lessen te blijven volgen. Neem hiervoor contact op met je docent en bespreek samen de mogelijkheden.

Wij zijn er klaar voor en kunnen bijna niet wachten tot het woensdag is.

streep.png

Update 1 mei 2021

Zojuist is in de pers het bericht bekend gemaakt dat het Kabinet wacht met het doorvoeren van verdere versoepelingen. De geplande datum van 11 mei gaat niet door. Dit betekent dat de heropening van binnensportlocaties en kunst- en cultuurbeoefening tot een latere datum is uitgesteld. De eerstvolgende datum waarop de versoepelingen kunnen ingaan, is waarschijnlijk 18 mei. Voor ons zou dit betekenen dat we maandag 17 mei nog niet kunnen starten.

Update 3 februari 2021:

We zullen nog even geduld moeten blijven hebben.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 februari moeten we in ieder geval tot en met 2 maart onze deuren gesloten houden.

streep.png

Update 30 april 2021:

We zijn er klaar voor! De instrumenten worden gestemd, de kelen gesmeerd, kwasten uitgespoeld en spieren opgewarmd. Het lijkt nu nog wat onwerkelijk maar wij kijken er zo naar uit om onze deuren na de meivakantie op 17 mei weer voor iedereen wagenwijd open te zetten.

In het openingsplan van de overheid kun je zien dat beoefening van kunst en cultuur weer vanaf 11 mei binnen wordt toegestaan. Natuurlijk is alles onder voorbehoud en afhankelijk van het aantal besmettingen. De komende twee weken houden wij alle nieuwe ontwikkelingen en eventuele versoepelingen nauw in de gaten en zullen wij nieuwe informatie via de nieuwsbrief, op onze website en via onze social media kanalen delen.

Ik hoop u na de meivakantie weer 'live' te kunnen, mocht u niet zolang kunnen wachten om deel te nemen aan creatieve activiteiten, neem dan eens een kijkje op ons youtube kanaal. Hierop staan diverse gratis webinars en activiteiten voor jong en oud.

Met vriendelijk groet,

Theo de Veer
Directeur - bestuurder

Update 14 december 2020:

Met ingang van dinsdag 15 december komen al onze activiteiten te vervallen.

Naar aanleiding van de persconferentie van maandag 14 december moeten wij helaas onze deuren sluiten. De nieuwe maatregelen rondom het Coronavirus zullen ingaan op dinsdag 00:00 uur en duren tot en met 19 januari 2021.

Wat betekent dat voor jou?

 • Onze locaties in Helmond, Geldrop-Mierlo en Nuenen zijn vanaf dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari 2021 gesloten.
 • Alle lessen komen te vervallen. Daar waar mogelijk worden de online lessen weer opgestart. De docent neemt zelf contact met je op om de mogelijkheden van online-lessen te bespreken.
 • Lessen die ten gevolg van de Corona-maatregelen niet door kunnen gaan worden niet in rekening gebracht dan wel gerestitueerd.

Informatievoorziening

Wellicht heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen. Op onze website kunt u daarom de meest gestelde vragen en de antwoorden terugvinden. Via deze link kunt u rechtstreeks naar deze pagina. Mocht uw vraag daar niet bij staan stuur dan een mail naar info@kunst-kwartier.nl. 

Wij zien je graag terug in 2021, laten we er samen een gezond, mooi nieuw jaar van maken.

Update 18 november 2020:

Met ingang van donderdag 19 november mogen ook al onze activiteiten voor cursisten boven de 18 jaar weer doorgaan!

Natuurlijk blijven de RIVM richtijnen en het gebruik van mondkapjes van kracht.

streep.png

Update 6 november 2020:

Met ingang van maandag 9 november mogen al onze activiteiten voor cursisten tot en met 17 jaar weer doorgaan!

Op woensdag 4 november moesten we jullie helaas vertellen dat we n.a.v. de nieuwe Corona maatregelen onze deuren weer voor 2 weken moesten sluiten. Als organisatie vallen wij namelijk onder de categorie culturele instellingen. Alleen voor het verenigingsleven met activiteiten tot en met 17 jaar werd een uitzondering gemaakt, hoe onlogisch dit ook was in onze ogen en die van vele andere kunstencentra.

Uiteraard hebben wij, en vele kunstencentra met ons, getracht op basis van die laatste uitzondering op de maatregel de deuren toch (gedeeltelijk) open te houden. Helaas bleek dat geen optie. 

Gisteravond ontvingen wij echter HET GOEDE NIEUWS  dat de veiligheidsregio, die de regels van de overheid vertaalt naar de noodverordening, alsnog ook voor stichtingen als Kunstkwartier een uitzondering heeft gemaakt waardoor ook wij onze lessen tot en met 17 jaar mogen voortzetten. Zowel de groepslessen als de individuele lessen. 

Vanaf maandag 9 november kan Kunstkwartier haar deuren dus gelukkig weer (gedeeltelijk) openen. Wij betreuren het uiteraard dat dit goede nieuws niet geldt voor onze cursisten van 18 jaar en ouder, ook wij hadden het graag anders gezien! Voor hen geldt dat waar mogelijk de lessen online zullen worden gegeven en dat de lessen die komen te vervallen uiteraard niet in rekening worden gebracht.

Wellicht heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen. Op onze website kunt u daarom de meest gestelde vragen en de antwoorden terugvinden. Via deze link kunt u rechtstreeks naar deze pagina. Mocht uw vraag daar niet bij staan stuur dan een mail naar info@kunst-kwartier.nl. 

Vanaf maandag 9 november zijn wij weer geopend en dus ook weer telefonisch bereikbaar.

Update 4 november 2020:

Dinsdagavond is er weer een persconferentie geweest in verband met ontwikkelingen rondom het Corona virus. De gisteren aangekondigde maatregelen hebben voor ons grote consequenties. 

De overheid heeft aangegeven dat cultuurinstellingen voor een periode van twee weken gesloten moeten worden. We hebben er alles aan gedaan om openingen te vinden om toch een deel van onze activiteiten door te kunnen zetten omdat deze zelfde activiteiten bij andere organisaties wel worden toegestaan. Niet logisch en erg onrechtvaardig. Het is niet gelukt de instanties hierin mee te krijgen.

Helaas kunnen we dan ook niet anders dan al onze dienstverlening op onze locaties in zowel Helmond, Geldrop-Mierlo als Nuenen stilleggen. Deze maatregel gaat vanavond om 22:00 uur in. Praktisch gesproken betekent dit dat we m.i.v. morgen geen cursussen meer mogen verzorgen. Dit betekent ook dat de geplande muziekexamens op donderdag 5 november en vrijdag 6 november niet door kunnen gaan. Deze worden verzet. Daar waar mogelijk zullen we vanaf a.s. maandag lessen online verzorgen. Voor de vervallen lessen zal uiteraard geen lesgeld in rekening worden gebracht. 

We realiseren ons dat wij hiermee wellicht niet al uw vragen hebben beantwoord.  Op onze website kunt u daarom de meest gestelde vragen en de antwoorden terugvinden. Via deze link kunt u rechtstreeks naar deze pagina. Mocht uw vraag daar niet bij staan stuur dan een mail naar info@kunst-kwartier.nl. U ontvangt dan binnen een werkdag een reactie. Als u normaal gesproken rechtstreeks contact heeft met een docent dan kan dat natuurlijk nog steeds. Telefonisch zullen wij tot en met 18 november niet bereikbaar zijn dus graag ook uw overige vragen stellen via een mail naar info@kunst-kwartier.nl

Om te eindigen met een klein lichtpuntje, de overheid heeft aangegeven dat we vanaf 19 november weer terug keren naar de situatie van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. De huidige situatie dus. Laten we hopen dat de komende twee weken geen dingen gebeuren die dit weer anders maken.

Update 15 oktober 2020:

Met ingang van 15 oktober is het dragen van mondkapjes verplicht binnen Kunstkwartier. Wij vragen jullie om deze maatregel te respecteren en je er aan te houden. 

Regels omtrent verplicht gebruik van mondkapjes binnen Kunstkwartier

 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes;
 • Het kapje kan af als mensen zitten of op een specifiek aangewezen plek staan;
 • Ook dan moet iedereen zich aan de 1,5 meter afstand richtlijn houden;
 • Wordt de plek weer verlaten dan dient het mondkapje weer opgezet te worden;
 • Bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten is het dragen van een mondkapje niet altijd mogelijk. Denk aan het bespelen van een blaasinstrument of bij zang. Tijdens de duur van het beoefenen van de activiteiten kan het mondkapje dan afgezet worden in de ruimte waar de beoefening plaatsvindt.


We verzoeken nogmaals iedereen zich hieraan te houden zodat iedereen zich veilig voelt om te komen en lessen te volgen. 

Algemene maatregelen

Wellicht ten overvloede, de maatregelen rondom hygiëne en anderhalve meter afstand blijven gewoon van kracht. Laten we ons hier ook goed aan blijven houden om samen erger te voorkomen.

signing corona groen.jpg

Update 7 september 2020:

Regelmatig krijgen we vragen of het luchtbehandelingssysteem bij Kunstkwartier in het kader van de Corona situatie wel veilig is. We hebben dit door de technische dienst van het installatiebedrijf laten controleren. We hebben de garantie gekregen dat het systeem in Helmond volledig voldoet aan de richtlijnen die in dit kader door het RIVM worden gesteld. Ook in Centrum Hofdael in Geldrop-Mierlo voldoet het systeem aan de richtlijnen, evenals in het Klooster in Nuenen.

Hygiëneregels

Uiteraard zorgen wij ervoor dat iedereen veilig in ons pand kan verblijven en dat de lessen volgens de richtlijnen van het RIVM worden verzorgd. Om deze veiligheid te kunnen garanderen is het van belang dat we ons allemaal volgens de regels gedragen. Deze zijn in ons pand ook overal zichtbaar. We hebben looproutes aangebracht, desinfecterende middelen zijn aanwezig en, waar nodig, schermen voor de juiste afscheiding. Concreet betreft het de volgende onderwerpen:

De RIVM richtlijnen zijn te allen tijde leidend;

 • Bij de ingang van het pand en bij alle lokalen zijn desinfecterende middelen aanwezig;
 • De voorschriften waar we ons aan dienen te houden staan ook op onze website;
 • In alle (les)ruimtes moet iedereen 1,5 m afstand kunnen houden en staan stoelen en werk-/lesplekken 1,5 m uit elkaar;
 • Gebruikte cursusmaterialen worden regelmatig gereinigd;
 • Iedereen spreekt elkaar aan bij ongewenst gedrag bij het overtreden van de regels;
 • Deuren van lokalen en looproutes dienen open te blijven zodat er minder aangeraakt hoeft te worden;
 • Zowel bij binnenkomst in het lokaal als bij vertrek reinigen zowel de cursist als de docent hun handen;
 • Tafels die in leslokalen worden gebruikt worden bij binnenkomst door de leerling zelf schoongemaakt. Dit gebeurt ook weer bij het verlaten van het lokaal;
 • In het hele gebouw zijn looproutes aangebracht zodat de 1,5 m afstand kan worden gegarandeerd;
 • Bij zowel binnenkomst in als vertrek uit het pand dient de 1,5 m afstand ook geborgd te zijn;
 • Bezoekers kunnen niet spontaan binnenlopen, ze moeten zich eerst aanmelden bij de receptie;
 • Bij elke bezoeker (cursist, ouder of wie dan ook) moet een check plaats vinden om in te schatten of er risico’s zijn. Dit betekent dat er, voordat u met de docent naar de lesruimte gaat, vóóraf bij de receptie met de cursist contact is om de risico’s in te schatten. En als die risico’s er zijn betekent dit dat de cursist geen les krijgt en verzocht wordt het pand weer te verlaten;
 • Iedereen wordt verzocht voorafgaand thuis het toilet te bezoeken;
 • Voor groepslessen bij kinderen tot 12 jaar geldt de 1,5 m afstand maatregel niet.

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat we met de beperkingen van o.a. 1,5 meter afstand wel wat soepeler om kunnen gaan omdat het met de ziekenhuisopnames en het aantal mensen dat overlijdt de goede kant op gaat. Toch verzoeken wij u vriendelijk u aan de voorschriften te houden. Laten we als het over gezondheid gaat geen enkel risico nemen.