211128 HMC D-examen Thijn-2572-2.jpg

D-examen Thijn Mariman

THIJN MARIMAN EXELLEERT IN T-BONE CONCERTO VAN JOHAN DE MEIJ

‘Later wil ik naar het conservatorium!’
Dat schreef de destijds 11-jarige Thijn Mariman in zijn motivatie t.b.v. de auditie van de talentstroom van Kunstkwartier.
Sindsdien heeft hij zich als talent ieder jaar opnieuw bewezen. Thijn wílde spelen, véél spelen. Ieder podium beklimmen om meters te maken. Om te groeien als muzikant en als trombonist in het bijzonder.

Het D-examen van Thijn op zondag 28 november in de Bethlehemkerk in Helmond in het kader van de Lambertusconcerten vormde een waardig slotakkoord van zijn periode als cursist bij Kunstkwartier.

Thijns examen had zich ook in een knus lokaal van Kunstkwartier af kunnen spelen met een kundige en toegewijde commissie.
Bij een D-examen van Kunstkwartier wordt echter meer gevraagd. Dat Thijn zijn toonladders en etudes kan spelen is bekend. Maar zou hij ook een volwaardig concert kunnen verzorgen, met repertoirestukken op niveau?

Die vraag kon op die zondag in de Bethlehem kerk met een volmondig ‘ja’ beantwoord worden.
Samen met ‘zijn’ Helmond Muziek Corps en het Young Trombone Consort musiceerde Thijn op hoog niveau.
Absoluut hoogtepunt was zijn uitvoering van het T-bone concerto van Johan de Meij.
Met flair, een spelvreugde die er vanaf spatte, een prachtige toon in alle registers en een volwassen muzikaliteit liet de toch pas 17-jarige Thijn ons proeven van de muzikale vertaling van de medium en well-done versie van de T-bone.
De examencommissie van Kunstkwartier beloonde zijn examen terecht met het predicaat Cum Laude.

In zijn dankwoord ruimde hij plaats in voor zijn docent Marion van Eijk van Kunstkwartier. Marion zag zo’n 10 jaar geleden zijn talent en heeft er alles aan gedaan om dat talent te laten groeien en bloeien.

Thijn vervolgt zijn studie bij Mark Boonstra op de Young Musicians Academy van het conservatorium van Tilburg.

‘Later wil ik naar het conservatorium’

Thijn heeft het waargemaakt!