Helmond in 100 stukskes

Helmond in 100 stukskes

*** Helmond in 100 stukskes wint de Grote Archeologie Prijs ***

Over Helmond in 100 stukskes

In Mierlo-Hout is een opgraving gedaan op een oude vuilnisbelt. Dat lijkt een vieze bedoening maar voor stadsarcheoloog Theo de Jong bleek het een ware schat. Ook vroeger gingen dingen kapot en belandden ze bij het vuil. De vondsten uit Mierlo – Hout, veelal gebruiksvoorwerpen, vertellen ons namelijk veel over de geschiedenis van de stad van de jaren 30 t/m de jaren 50. De periode van crisis, oorlog en wederopbouw.
Hartstikke leuk al die stukskes maar de echte verhalen over die tijd zitten in de mensen zelf. Met die gedachte is Helmond in 100 stukskes geboren.
Het eerste doel van Helmond in 100 stukskes is het uitbrengen van een boek met informatie over de stukskes en, misschien nog wel leuker, de verhalen van Helmonders over deze stukskes.
Theo heeft met een aantal schrijvers al flink wat verhalen opgehaald voor het boek.
Gaandeweg kwamen we erachter dat het ware goud van 100 stukskes is dat mensen onderling verhalen gaan delen aan de hand van de stukskes. Daarom hebben we een koffer ontwikkeld met stukskes, opdrachten en spellen waarmee iedereen met een groep aan de slag kan.

Meedoen aan 100 stukskes?
Ja graag !

Hou je van schrijven en heb je zin om verhalen op te tekenen? Of wil de 100 stukskes verhalenkoffer lenen om een keer iets anders bij de koffie in het buurthuis te serveren?
Dan kun je mailen naar a.nooijen@kunst-kwartier.nl

Logo_blauw_rond-Helmond_in_100_stukskes