websitebanner 100 stukskes 1792x512px.png

Helmond in 100 stukskes

Helmond in 100 stukskes

Over Helmond in 100 stukskes

In Mierlo-Hout is een opgraving gedaan op een oude vuilnisbelt. Dat lijkt een vieze bedoening maar voor stadsarcheoloog Theo de Jong bleek het een ware schat. Ook vroeger gingen dingen kapot en belandden ze bij het vuil. De vondsten uit Mierlo – Hout, veelal gebruiksvoorwerpen, vertellen ons namelijk veel over de geschiedenis van de stad van de jaren 30 t/m de jaren 50. De periode van crisis, oorlog en wederopbouw.

Hartstikke leuk al die stukskes maar de echte verhalen over die tijd zitten in de mensen zelf. Met die gedachte is Helmond in 100 stukskes geboren.

Helmond in 100 stukskes heeft als doel de verhalen van het Helmond van vroeger te verzamelen en delen. Verhalen delen zorgt voor verbinding met elkaar en met je omgeving. Door elkaar op een andere manier te leren kennen kom je dichter bij elkaar. Een ander doel is om generaties met elkaar te verbinden. De vondsten zijn misschien roestig en vuil maar de herinneringen die ze oproepen komen vaak weer vers binnen in het hoofd. Kunstkwartier vindt het belangrijk dat jong en oud met elkaar in gesprek blijft gaan over toen en nu. Door de stukskes om te zetten in creatieve concepten hebben deelnemers een waardevolle en leuke dag en zien ze elkaar in een ander licht.

Heb je vragen of wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar: a.nooijen@kunst-kwartier.nl

streep.png

Wat begon als een berg afval is inmiddels een bonte verzameling geworden aan grote en kleine projecten en momenten. Hieronder kun je lezen wat het project reeds heeft teweeggebracht.