blokfluit

Blokfluit

De blokfluit is een instrument met een lange traditie en veel muziek. Bij ons leer je verschillende soorten muziek spelen van oude muziek tot nieuwe muziek, hippe en jazzy muziek. Zo snel als je kunt leren we je alle fluiten bespelen die de blokfluitfamilie kent, van hele kleine tot hele grote. Na een paar jaar kun je een allround blokfluiter zijn die op allerlei fluiten een toontje mee kan blazen. Samenspel vinden we belangrijk. Niet alleen met andere blokfluitisten maar ook samenspel met andere instrumenten. Natuurlijk is inzet en oefenen belangrijk om dit te bereiken, maar dat gaat vanzelf als je ontdekt hebt hoe leuk het is om blokfluit te spelen!

Altijd al willen blokfluiten en is het er nooit van gekomen? Of volg je een opleiding waarvoor goed blokfluitspelen handig is? Of zomaar omdat het je leuk lijkt? Je bent van harte welkom om individueel of samen in een groepje met leeftijdgenoten bij ons de kneepjes van het blokfluitspel te leren.

Ook als volwassene kunt u blokfluitles krijgen. Of u nu begint, al vergevorderd bent of uw blokfluitspel weer eens wilt opfrissen; u bent van harte welkom. De blokfluitafdeling heeft ook twee volwassenenensembles. Zodra uw spel hier aan toe is, zullen wij u zeker aanmoedigen om hierin mee te spelen.

De lessen aan volwassenen zijn in principe individueel en worden afgestemd op de vraag en mogelijkheden van de leerling. Indien mogelijk en gewenst, kunnen de lessen ook in duo-of trioles gegeven worden. De blokfluitafdeling heeft ensembles op verschillende niveaus waar leerlingen, naast hun reguliere les, aan deel kunnen nemen.

Praktische informatie:

  • De lesdag en tijd wordt samen met de docent afgesproken.
  • Vanaf 7 jaar (vanaf 6 jaar in overleg met de docent)
  • De cursist dient zelf voor de aanschaf van een instrument te zorgen. De docent wil je daar graag bij helpen!

Tarieven muziekles

Tarieven individuele muzieklessen cursusjaar

Tarieven voor leerlingen onder de 21 jaar zijn op basis van gemeentelijke subsidie. Voor leerlingen die niet woonachtig zijn in de gemeenten Helmond, Geldrop-Mierlo en Nuenen geldt een ongesubsidieerd tarief. Neem contact op met Kunstkwartier voor meer informatie over deze prijzen.

Samen muziek maken, je leert er zoveel van!

In onze ensembles werk je samen én is ruimte en aandacht voor ieder individu. Naast je individuele les mag je, als je ver genoeg ben, aan een ensemble. Want wij weten uit eigen ervaring dat sámen muziek maken nóg leuker is.

Kies locatie om je in te schrijven:

Helmond Geldrop-Mierlo Nuenen

Niet gevonden wat je zocht of heb je problemen met inschrijven?

Neem contact met ons op via 0492-542445 of info@kunst-kwartier.nl en wij helpen je graag verder.