beeldhouwen kennismaking

Beeldhouwen in steen - vrijdagmiddag

Deze cursus is voor iedereen die graag kennis wil maken met de kunst van het beeldhouwen, zijn of haar inzichten in kunst en beeldhouwtechnieken wil vergroten en zich wil verdiepen in het creatief en artistiek proces van ontwerpen en maken. Hierbij komt een open en onderzoekende houding goed van pas. Je wordt uitgedaagd je creativiteit te ontwikkelen, je fantasie te prikkelen, je waarnemingen te verbeelden en het proces te delen met je mede-cursisten.

Je vertrekt vanuit jouw eigen belevingswereld. Vandaaruit gaan we het onbekende ontdekken. Kunstenaars en kunstwerken o.a. zijn hierbij een inspiratiebron. We geven vorm aan onze ideeën In de ontwerpfase. Ontwerpen kun je leren! Je bedenkt wat je wilt en lanceert een eerste idee dat je kunt vormgeven. Dit kun je weer evalueren. Het bespreken van elkaars werk is dan ook een vast onderdeel van de cursus. We reflecteren op het eigen werk en dat van anderen om elkaar te inspireren en te stimuleren. Vandaaruit kun je weer verbeteringen aanbrengen aan je beeld en de cyclus opnieuw doorlopen. Deze manier waarop je verbeteringen in je kunstwerk aan kunt brengen kun je ook toepassen in het dagelijkse leven. Het is een manier van benaderen van een probleem, van leren leren, welke leeftijd je ook hebt. Zo ontwikkel je je eigen creatieve vertrouwen in een positieve mindset.

Er is alle aandacht voor de techniek van het beeldhouwen en gebruik van gereedschappen. Het beeldhouwatelier is een mooie ruimte waar alle gereedschap aanwezig is.

Niet gevonden wat je zocht of heb je problemen met inschrijven?

Neem contact met ons op via 0492-542445 of info@kunst-kwartier.nl en wij helpen je graag verder.