homepage header.jpg

Geluidslab

‘Mijn school als Geluidslab’ is een onderwijsproject, bestaande uit drie procesgerichte lessen ontwikkeld door de onderwijsafdeling van Kunstkwartier voor het kunstmenu van Cultuurcontact.

Geluidslab gaat over het ontdekken van de geluiden in de school, vanuit verwondering en onderzoekende houding.

De geluiden die kinderen op school verzameld hebben worden samengebracht in een notatie door de kinderen zelf bedacht. De notatie wordt vastgelegd als partituur op een strook behangrol en vastgelegd in een geluidsopname.

Dit mooie project voor groep 3-4 kinderen van het basisonderwijs wordt op dit moment op de Helmondse scholen gegeven door docenten Carina Vervuurt, Marjan van Randeraat, Inge Frimout, Paul Gubbels en Petra Schoonenboom.

Zij zijn allemaal intensief betrokken geweest bij het ontwikkelproces, en hebben daarvoor een mooi filmpje opgenomen in Kunstkwartier zelf.

Er komt eind juni , begin juli een tentoonstelling in het atrium van Kunstkwartier waarin de partituren te bewonderen zijn en de geluidsopnames via een QR code beluisterd kunnen worden door de kinderen, ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten.

Wij wensen jullie veel plezier met het bekijken van het filmpje Geluidslab ‘Het geluid van Kunstkwartier’!!

Kom je ook kijken en luisteren?

Hieronder vind je de fragmenten die de kinderen hebben gemaakt aan de hand van het geluidslab, deze zijn samen met de beelden te bekijken in Kunstkwartier.

Helmond | Kromme Steenweg 16 | 5707 CC