trapped banner edu.png

TRAPPED: Een indringend educatieproject tegen huiselijk geweld

Welkom bij TRAPPED! We kijken er naar uit om jou en je leerlingen binnenkort te verwelkomen tijdens onze tournee door de gemeenten Someren, Helmond, Gemert en Deurne, vanaf september 2024.


OVER DE VOORSTELLING

TRAPPED is voor iedereen. De voorstelling brengt het belangrijke thema van huiselijk geweld op een unieke manier tot leven door middel van een prachtig dansstuk. We schuwen de pijnlijke waarheid niet, maar presenteren deze op een begrijpelijke manier, zodat het publiek het vanuit verschillende perspectieven kan begrijpen. TRAPPED fungeert als een verbindingsmiddel tussen mensen en het onderwerp huiselijk geweld, waardoor het bespreekbaar wordt en voorziet in informatie over onveilige situaties. Het doel is bewustwording te creëren en de samenleving aan te zetten tot actie.

Onderwijs en Bewustwording

Uit een pilot op zowel HBO- als MBO-scholen is gebleken dat TRAPPED een positieve impact heeft op het vergroten van het bewustzijn en het herkennen van huiselijk geweld. Na de voorstelling volgt een educatietraject dat concrete handvatten biedt om huiselijk geweld te herkennen en aan te pakken. Dit traject is specifiek gericht op verschillende groepen binnen de samenleving, waaronder professionals in het onderwijs. Het is bedoeld om mensen te leren hoe ze kunnen reageren wanneer ze huiselijk geweld opmerken.

Onze Missie

Samen streven we naar meer aandacht en minder slachtoffers.

Aqua Background Store Header.png
trapped review edu.png
Aqua Background Store Header.png

OVER HET EDUCATIEPROJECT

Rond TRAPPED is een uitgebreid educatieproject ontwikkeld voor MBO- en HBO-studenten, waarin zowel de voorstelling als educatieve aspecten samenkomen gericht op het herkennen en aanpakken van huiselijk geweld.


Lesbrieven

Studenten worden aangemoedigd om na te denken over situaties waarin zij mogelijk met huiselijk geweld in aanraking komen, zowel privé als in hun beroepspraktijk. Tijdens het educatietraject worden de personages uit de voorstelling besproken. Wie zijn zij en welke invloed hebben zij op de situatie?

Aan de hand van stellingen wordt de complexiteit van deze problematiek duidelijk. Studenten leren gesprekstechnieken om signalen van huiselijk geweld bespreekbaar te maken met zowel slachtoffers als daders. Ze oefenen gesprekken met elkaar en met een van de dansers/acteurs uit de voorstelling.

Het theoretische gedeelte wordt op school behandeld en getoetst.k.


Join the fight!

Wil je deel uitmaken van de strijd tegen huiselijk geweld? Ontdek ons educatieproject en ontvang kant-en-klaar lesmateriaal voor jouw school. Samen kunnen we het verschil maken.

Agenda

Vanaf september gaan we op tournee in de gemeenten Someren, Helmond, Gemert en Deurne. Blijf op de hoogte van onze speellijst door onze website en sociale media te volgen.


Neem contact op!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via m.kersten@kunst-kwartier.nl. Volg ons ook op Instagram voor updates en kijkjes achter de schermen.

Aqua Background Store Header.png

Cast en Creatives

Ons getalenteerde team van dansers en choreografen brengt TRAPPED tot leven. Leer de mensen achter de voorstelling kennen en ontdek hun passie voor dit project.

Luciënne Lambermont | choreografe/ danseres
Bart van de Voort, danser
Sharon van de Laar, danseres
Merlijn Kanters, danseres
Inge Vierhout, danseres

Trapped cast edu .pngAqua Background Store Header.png
trapped veilig thuis  (1).png

Gemeente Helmond
Dit project wordt met trots gesubsidieerd door de gemeente Helmond, wat ons in staat stelt om dit belangrijke werk voort te zetten en een verschil te maken in de samenleving.


Veilig Thuis

TRAPPED wordt ondersteund door stichting Veilig Thuis, die helpt bij het verstrekken van informatie tijdens voorstellingen en vragen beantwoordt over huiselijk geweld.