TRAPPED_header (1792 x 512 px).png

TRAPPED

" Niet alles wat je mee maakt is even makkelijk om te bespreken met een ander. Dus, dan doen we het maar niet? Of zijn er andere middelen die ons kunnen laten zien of beleven wat er in iemand omgaat?’’

Kunstkwartier zet kunst en cultuur in als middel om beweging te creëren rondom maatschappelijke vraagstukken. Denk aan thema’s zoals armoede, eenzaamheid, verslaving, huiselijk geweld en depressieve gedachten.

Het maatschappelijk domein maakt gebruik van alle kunstdisciplines die Kunstkwartier rijk is. Zo maakt bijvoorbeeld deze dansproductie zichtbaar en voelbaar wat huiselijk geweld teweeg brengt in de maatschappij. Kunst gecreëerd op die manier kan een ingang zijn om een gesprek te openen, je alerter maken, je meenemen in een wereld die je niet kende of het probleem gewoon een plekje geven.

Kunst maakt het onzichtbare zichtbaar.

Bent u geïnteresseerd naar andere projecten die wij in het maatschappelijk domein, óf wilt u zelf kunst inzetten om thema’s bespreekbaar te maken, neem dan contact op met Annet Nooijen a.nooijen@kunst-kwartier.nl.