© Jean Pierre ReijnenDCI Media.webp

Rijpelberg Vakantieland

Foto: © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

In 2020 is op vakantie gaan voor een grote groep niet aan de orde, de een heeft er de portemonnee niet voor, de ander is nog wat angstig vanwege corona, sommigen hebben er geen zin in en anderen hebben een hoop werk in te halen. Dit jaar zullen er gemiddeld meer mensen thuis blijven in de zomervakantie dan voorheen. Er wacht weer een periode van stilte. Maar niet in de Rijpelberg. Want Kunstkwartier brengt het vakantiegevoel naar je voordeur. 

De Rijpelberg wordt omgedoopt tot “Rijpelberg vakantieland”. Vakantieland brengt vakantie ervaringen naar de wijk. Met opvallende acties in de buurt worden mensen uitgelokt om deel te nemen en hun vertrouwde omgeving op een totaal andere manier te beleven. Een vakantieherinnering wordt vaak gekoesterd in een souvenir. Wij handelen in souvenirs. We vragen daar geen geld voor maar een andere souvenir. Een (foto van een) voorwerp als herinnering aan een indrukwekkende beleving. De verzamelde souvenirs en de verhalen erachter worden verwerkt en begin september gepresenteerd aan de wijk. Zo ontstaat er een lappendeken van verhalen en leren de bewoners elkaar op een andere manier kennen.

Lees hier het verschenen artikel in het ED

Vakantiemuseum trek door de Rijpelberg

Giraf_P1010044.tif

Het vervolg op Rijpelberg Vakantieland!

Alle verhalen, portretten en souvenirs die zijn opgehaald tijdens Rijpelberg Vakantieland zijn tentoongesteld in een rijdend museum. We ontvingen de meest bijzondere souvenirs; domino stenen uit Aruba, een jonge palmboom, Pools geboortesuiker en een zoon “gemaakt” tijdens een weekendje Pinkpop (Deze hebben we niet gehouden). Dit leverde een bijzondere collectie op die tentoongesteld in een flinke kast achterop een fiets aan de wijk getoond wordt.

Lees hier het verschenen artikel in het AD

Huisdierenjacht in de Rijpelberg

kameel.png

Ben je in de herfstvakantie op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je kinderen? Ga dan op huisdierenjacht in de Sallandhof (Rijpelberg - Helmond).

Rijpelberg Vakantieland presenteert huisdierenjacht. Een spel gebaseerd op berenjacht. Nu ga je niet op zoek naar knuffelberen achter het raam, maar naar foto's van huisdieren. Van 17 t/m 25 oktober hangen er in de Sallandhof foto’s voor de ramen.

Om het niet al te makkelijk te maken is er een extra spelelement toegevoegd.  Benieuwd wat je precies moet doen?

Download het wedstrijdformulier met de spelregels en trek erop uit.

Ga op zoek naar de huisdieren van de Rijpel, lever je formulier in in de brievenbus van wijkhuis de Brem. Onder de goede inzendingen verloten we verschillende mooie prijzen. Iedereen mag mee doen. Het briefje kan tot 2 november ingeleverd worden. De winnaars ontvangen half november bericht.

Wil je meer weten over de maatschappelijke activiteiten van Kunstkwartier of ben je op zoek naar samenwerking op cultureel maatschappelijke gebied? Neem dan contact op met Annet Nooijen via a.nooijen@kunst-kwartier.nl