foto film.jpg

Dark Thoughts

Dark Thoughts, maak het bespreekbaar

Ondersteun je boostersessie met een “Dark Thoughts” beweegworkshop van Lucienne Lambermont

Over de Film Dark Thoughts

Luciënne kwam in haar werk als dansdocent meerdere malen leerlingen tegen die depressieve of suïcidale gedachten naar haar uitspraken. Dit raakte haar zo dat ze hierover het gesprek aanging met de talentklas. Tot haar verbazing merkte ze dat bijna iedereen uit de groep wel iemand kende die met deze gedachte speelde. Reden genoeg om dit aan het licht te brengen.

Dit was het begin van het stuk ‘Dark Thoughts’. Het is een stuk dat dansant verbeeld hoe het is om zwarte gedachtes te hebben. Samen met haar danseressen van de companyklas ging ze dit avontuur aan. De danseressen zijn allemaal in een leeftijd waarbij dit onderwerp ontzettend leeft en veel teweeg brengt.

Over de Workshop

Communicatie is meer dan alleen praten, een leerling met donkere gedachten spreekt zich niet altijd uit maar het lijf spreekt meer dan duizend woorden. Met de film als startpunt wordt het gesprek over donkere gedachten geopend waarna er beweegopdrachten volgen. De workshop is een aanvulling op de herhaling van de theorie en geeft inzicht in de lichamelijke communicatie.

Meer informatie of boeken kan door een email te sturen naar S.Swinkels@kunst-kwartier.nl.