simon_evert jan.jpeg

Speelkwartier Birgit en Simon

De jonge, muzikale talenten Simon en Birgit uit de Talentstroom pakken de spotlight tijdens het Speelkwartier van Het Speelhuis. Dat doen ze met een aantal prachtige, klassieke muziekstukken. Simon trapt af met de viool en wordt gevolg door Birgit op de piano.De jonge, muzikale talenten Simon en Birgit uit de Talentstroom pakken de spotlight tijdens het Speelkwartier van Het Speelhuis. Dat doen ze met een aantal prachtige, klassieke muziekstukken. Simon trapt af met de viool en wordt gevolg door Birgit op de piano. Erg spannend om tijdens de Corona lockdown te spelen op een groot podium voor een lege zaal terwijl er professionele video-opnames worden gemaakt. Ga er maar aanstaan! Ze zijn een enorme ervaring rijker.

Zo hebben zij het ervaren:

Birgit: Vanuit de talentenstroom mochten wij in het Speelhuis voorspelen voor het project Speelkwartier, om opnames te maken die vervolgens worden geplaatst op de Speelhuis-website. Het was een hele bijzondere ervaring om, zonder publiek, in de grote zaal van het Speelhuis te mogen spelen, en een hele leuke mogelijkheid om in deze tijd toch nog muziek te maken voor anderen!

Simon: Toen ik de zaal binnenkwam, dacht ik echt van: ‘Wauw’, want het plafond was prachtig beschilderd en er waren heel veel mooie fluweel rode theaterstoelen. Toen ik met iedereen kennis gemaakt had, ging ik naar de kleedkamers. Daar werd mijn viool gestemd en maakte ik mij klaar. Op het podium werden de standaards en de microfonen goed gezet en werd mijn viool voor de 2e keer gestemd. Tijd om te oefenen, alles goed doornemen en de moeilijke stukjes herhalen. Voor de zekerheid werd mijn viool voor de opname nog voor de laatste keer gestemd.
Toen begon het, ik moest wachten tot de lichten in het goede shot stonden. Het podium op, spannend vond ik het niet, maar er waren wel een paar zenuwen te bekennen. De stukken die ik gespeeld heb, vind ik heel mooi, dus heb ik zeker genoten.
Toen ik klaar was, pakte ik de lessenaar en mijn viool en ging terug naar mijn beginplaats. Daar moest ik mij heel stil houden, dat vond ik best wel moeilijk.
Voor ik het wist was het het voorbij en ging ik eten en weer naar huis......