RXCJ5756.JPG

Jeugdatelier 3D

De cursus voor kinderen van 9 t/m 12 jaar die met verschillende materialen in 3D willen werken.

Jeugdatelier 3D, stoere lessen voor stoere kinderen!

Het jeugdatelier 3D gaan we elke week aan de slag met stoere opdrachten waarin we met allerlei verschillende materialen verassende dingen maken. We kleien, boren, zagen, timmeren en leren wat de bewerkingsmogelijkheden zijn van klei, hout, steen en gips. We leren hamer, raspen, boormachine en (figuur)zaag te gebruiken. Soms maken we assemblages en experimenteren we met verschillende verbindingen. Weet jij bijvoorbeeld hoe je ijzerdraad op hout kan bevestigen? Wanneer gebruik je een spijker, een draadkram of lijm en welke lijmsoort gebruik ik dan? We leren hoe je met klei een werkstuk hol opbouwt zodat het ook gebakken kan worden, wat glazuren zijn en hoe je die kan aanbrengen. Maar ook leren we met linogutsjes te werken om een afdruk te maken of maken we graffiti kunst.

De opdrachten sluiten aan bij de belevingswereld en worden aangereikt door een inspirerend verhaal, een mooi kunstwerk, naar aanleiding van een thema of seizoen. Ze werken vanuit hun eigen verbeelding of naar de waarneming. We kijken samen naar het eigen werk en dat van anderen met de bedoeling elkaar te stimuleren en inspireren. Ook bekijken we werken uit de kunstgeschiedenis, waarbij het werk van een kunstenaar dan een uitgangspunt kan zijn voor een opdracht. Spelenderwijs ontdekken we dat elk materiaal een andere manier van werken vereist.


Weet je nog niet zo goed of het iets voor je is? Kom dan een eerst een keer kijken en meld je aan voor een kennismakingsles.

Niet gevonden wat je zocht of heb je problemen met inschrijven?

Neem contact met ons op via 0492-542445 of info@kunst-kwartier.nl en wij helpen je graag verder.