Kunstkwartier Huiskamer - Dans der Beeldende Kunst

De ervaringen van zorginstelling met 'Huiskamerprojecten' heeft geleid tot een Culturele Huiskamer bij Kunstkwartier. Een huiskamer waar een groep nog zelfstandig wonende ouderen, die binnen onze maatschappij als gevolg van hun ouderdomsbeperkingen in een isolement dreigen te raken, een plek biedt waar ze door kunstbeoefening hun persoonlijke ontwikkeling kunnen voortzetten en in contact blijven mensen en de samenleving.

De Huiskamer bestaat uit bijeenkomsten waar men een vorm van kunst kan beoefenen in een huiselijke omgeving én waarin ook ruimte is voor een kop koffie en een praatje.

In oktober 2014 is in samenwerking met de LEVgroep de workshop Dans der Beeldende Kunst opgezet.

In deze workshop die bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur wordt gewerkt met boetseerwas en keramiek. In de eerste 3 lessen wordt er met draad en boetseerwas en mensfiguur gecreëerd aan de hand van het thema “levensdans”. Boetseerwas is een prachtig materiaal, wat door handwarmte soepel en kneedbaar wordt en met behulp van bijv. ijzerdraad opgebouwd kan worden tot mooie beeldjes in allerlei vormen.

In les 4 en 5 krijgt iedereen een eigen vaas van klei die door de keramiekdocent op de draaischijf (voor pottenbakken) wordt gemaakt . Die vazen worden gedecoreerd met glazuurverf. Het uitgangspunt voor het ontwerp van de decoratie is de boetseerwasfiguur uit les 1 en 2. Na het aanbrengen van het glazuur worden de vazen nogmaals gebakken.

De vazen en de boetseerwasfiguren worden samen tentoongesteld in het Atrium van Kunstkwartier.

De huiskamer is een project van de volgende participanten:


Heeft u interesse in dit, of soortgelijk, project op maat? Neem contact op met Annet Nooijen via a.nooijen@kunst-kwartier.nl of via 0492-542445

| Print |