Niek Jacobs, Klein koper

Mijn naam is Niek Jacobs en ik geef vanaf september 2014 klein koper lessen op het Kunstkwartier.
Ik volgde de trompetopleiding aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daar heb ik zowel klassieke muziek als lichte muziek gestudeerd. In 2009 behaalde ik mijn diploma hiervoor.
Tijdens mijn studietijd deed ik orkestervaring op in het Nederlands Studenten Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en maakte deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble.
Daarnaast ben ik in deze periode ook begonnen met het geven van trompetlessen bij verschillende muziekverenigingen.
Na mijn trompetstudie volgde ik de opleiding docent muziek aan het Fontys conservatorium in Tilburg waar ik in 2013 mijn diploma voor behaalde.
Mijn beroepspraktijk is heel divers. Naast het geven van trompetlessen op het Kunstkwartier ben ik ook actief als muziekdocent op verschillende basisscholen. Daarnaast verzorg ik ook muziekactiviteiten voor (dementerende) ouderen in zorginstellingen. Als trompettist speel ik regelmatig bij verschillende professionele orkesten, waaronder Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest en Het Ballet Orkest.
Muziek is mijn lust en mijn leven. Met veel liefde en plezier probeer ik mijn passie en gedrevenheid voor muziek over te brengen op de cursisten.