Judith Beekmans, Docent pilates

Mijn naam is Judith Beekmans, ik ben verbonden aan kunstkwartier als Pilates docent.

In 2006 ben ik begonnen met de opleiding allround pilates teacher. Deze opleiding heb ik in 2008 afgerond en mag ik mezelf advanced teacher noemen. Ik blijf me scholen langs verschillende wegen.

Mijn achtergrond ligt in de dans- en sportwereld, met het verstrijken van de jaren en het krijgen van kinderen moest ik gezien de klachten die ik ondervond andere keuzes maken op professioneel gebied. Ik kwam in aanraking met Pilatestraining en leerde mijn lichaam kennen. Dit is wat ik wilde, mensen bewust laten worden van je eigen lichaam, je eigen instrument! Want is een muziekstuk niet goed opgebouwd dan loopt het niet. Eerst de noten leren voordat je kunt genieten van de muziek. En zo zie ik het lichaam ook, als een muziekstuk misschien zelf een choreografie. Je gaat ermee aan de slag in mijn lessen en ik probeer je te laten voelen en beleven. Met veel passie en gevoel laat ik je weer “zacht” worden, weer communiceren met je binnenkant. Verkeerde spanning leren we te laten ontspannen en de goede ingang van de beweging gaan we omarmen. En uit eigen ervaring kan ik je verklappen dat dit heerlijk voelt.

Ik probeer voor elk individu een ingang te vinden om contact te maken met je lichaam. We werken bij Kunstkwartier in kleine groepen en met verschillende niveaus.Doordat we verschillende materialen gebruiken kunnen we nog dieper op de methode ingaan. Dus geschikt voor jong en oud, mobiel en minder mobiel. Iedereen kan deze vorm van bewegen leren.

Graag tot ziens.