De Toverschool, beleef de magie van de kunst

In de toverschool van Kunstkwartier maken alle leerlingen op speelse wijze kennis met een kunstdiscipline, waarbij de nadruk ligt op de beleving en het samenspel. De cursus wordt afgesloten met een kleine eindvoorstelling en een heuse diploma-uitreiking waarvoor uiteraard de ouders worden uitgenodigd. Bekijk hier het filmpje van de eindpresentatie van de Toverschool op basisschool de Goede Herder.

Klas voor de kleine feeën en fakirs

In groep 1 en 2 van de Toverschool krijgen de kinderen les van dé dansfee van Kunstkwartier. Met een tovermix van dansstijlen maken de feetjes in spé op speelse manier kennis met verschillende vormen van dans. De dansfee zorgt hierbij voor een veilige omgeving waarin de kinderen zich vrij durven te bewegen op betoverende, en misschien ook wel een beetje griezelige, muziek.

De toverfee komt daarnaast een keertje langs om samen met de kinderen toverlinten en stoere vliegende tapijten te maken. Hiermee kunnen ze met een gerust hart op examen voor hun feeën- en fakirsdiploma.

Klas voor heksen en tovenaars

In groep 3 en 4 leren de kinderen vliegdansen op hun bezemsteel van de liefste heks van Kunstkwartier. Met vette moves en schitterende combinaties laat de dansheks de kinderen kennismaken met zowel musical-, jazz- als streetdance.

Een heks of tovenaar zonder bezem en cape is natuurlijk geen gezicht dus in groep 3 en 4 komt de toverheks een keertje langs om een supersnelle bezem en stoere cape te maken. Hiermee slagen ze allemaal zeker voor hun tovenaarsexamen.

Klas van de zwarte magie

In groep 5 en 6 draait alles letterlijk om de heksenketel. Magica, de chaotische heks van Kunstkwartier, beheerst als geen ander de zwarte magie. Zij leert de kinderen hoe ze met behulp van toneelspel kunnen veranderen in echte magiërs en beleven zo met elkaar een spannend avontuur.

Voor een goede heksendrank zijn natuurlijk de meest bijzondere ingrediënten nodig. Stinkende drakenstaart, glibberige wormen en harige spinnen, ze gaan ze allemaal samen maken met de toverheks.

En is alles gebrouwen ….dan is het tijd om op te gaan voor het diploma zwarte magie. Wat zal de ketel overkoken!


Wil je dit, of soortgelijk, project bij jou op school? Neem dan contact op met Otine van Erp of Karin van Dijk:

Otine@kunst-kwartier.nl
Karin@kunst-kwartier.nl
of via of 0492-542445

| Print |