JvC.jpg

Creatieve helden gezocht!

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een Helmondse cultuurprijs voor jongeren. Iedereen tussen 7 en 17 kan mee doen. De opdracht is simpel: maak een kunstwerk of performance vanuit jouw talent. Je mag alleen, maar ook als duo of groep meedoen. Echter, in verband met Corona lopen heel veel dingen dit jaar net iets anders en zo ook de uitreiking van dè jeugdcultuurprijs van Helmond.

Omdat een grootste en feestelijke uitreiking dit jaar niet mogelijk is, wordt het geen Jacques Vriens Cultuurprijs 2020, maar Jacques Vriens Cultuurprijs 2021. We stellen de prijs dus een jaartje uit. In de hoop dat we dan wel weer met een grote groep publiek onze genomineerden in de spotlights kunnen zetten! Maar, alle creatieveling die de kwasten, potloden, dansschoenen of dwarsfluit al klaar hebben gelegd: er valt toch wat te winnen dit jaar!

Van oktober tot en met december bieden wij die creatievelingen een digitaal podium. Elke maand wordt er één inzending gekozen, die een maand lang in de schijnwerpers staat op al onze digitale kanalen en die van onze partners. Ook krijg je een toffe goodiebag vol cultuur! Het maakt niet uit wanneer je je inzending stuurt; als je de inzending in september stuurt, doe je ook in december nog mee voor de prijzen. Om zo veel mogelijk talent de kans te geven, kun je maar één keer gekozen worden.

Inzendingen kunnen tot en met 30 november worden ingestuurd. Zorg dat je je naam en leeftijd vermeldt en gebruik #JacquesVriensCultuurprijs of #JVCultuurprijs. Je mag je inzending ook naar CultuurContact mailen via info@cultuur-contact.nl. Hier kan je trouwens ook met al je vragen terecht! Na deelname krijg je altijd bericht van ons. Kijk voor nieuws, updates en natuurlijk de winnaars op de JVcultuurprijs Facebookpagina