Experimenteel schilderen

Experimenteel schilderen

Deze cursus is opgezet voor gevorderde cursisten. Het is een verdiepingscursus om een eigen stijl en vormentaal verder te ontwikkelen.
Gedurende het jaar komen verschillende thema’s aan bod. In overleg met de docent, ga je zelf op zoek naar de manier waarop je dat thema kunt gaan verbeelden.
De techniekkeuze is daarbij vrij. Meestal wordt er gewerkt met acryl- of olieverf. Het experimenteren met materialen en gemengde technieken wordt aangemoedigd. Soms worden er meer technische opdrachten gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld stilleven.
Een vast onderdeel van de cursus is het bekijken van werk van bekende en soms minder bekende kunstenaars. Door het bekijken van kunst leer je beelden te analyseren: waarom is iets mooi? Wat heeft een kunstenaar gedaan om “het te laten werken”? Leren analyseren kan ook van pas komen bij het bekijken van het eigen werk.
De begeleiding is gericht op de individuele ontwikkeling van elke cursist. Een belangrijk element in de lessen is ook het kijken naar en praten over elkaars werk. Het werken in een groep zorgt dan ook voor inspiratie en motivatie.

Experimenteel schilderen

Schilderij gemaakt door cursist Iet de Boer.

Cursisten 'experimenteel schilderen' gestart met themajaar Lucas Gassel
Samen met hun docent hebben de cursisten zich eerst verdiept in het werk van de laat- middeleeuwse schilder Lucas Gassel. Zijn specialisme was het landschap: hij schilderde niet het bestaande landschap, maar een fantasielandschap waar je als kijker door heen kunt dwalen. Diepte in het landschap werd gecreëerd door het laten vervagen van de kleuren, het atmosferisch perspectief.

Daarnaast maakte hij gebruik van coulisse werking:  de elementen in het landschap zijn als decorstukken in het schilderij geplaatst. Daartussenin zie je mensen bezig met dagelijkse werkzaamheden. De schilderijen van Lucas Gassel zijn eigenlijk kleine verhaaltjes.

Niet gevonden wat je zocht of heb je problemen met inschrijven?

Neem contact met ons op via 0492-542445 of info@kunst-kwartier.nl en wij helpen je graag verder.