Experimenteel schilderen

Deze cursus is opgezet voor gevorderde cursisten. Het is een verdiepingscursus om een eigen stijl en vormentaal verder te ontwikkelen.
Gedurende het jaar komen verschillende thema’s aan bod. In overleg met de docent, ga je zelf op zoek naar de manier waarop je dat thema kunt gaan verbeelden.
De techniekkeuze is daarbij vrij. Meestal wordt er gewerkt met acryl- of olieverf. Het experimenteren met materialen en gemengde technieken wordt aangemoedigd. Soms worden er meer technische opdrachten gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld stilleven.
Een vast onderdeel van de cursus is het bekijken van werk van bekende en soms minder bekende kunstenaars. Door het bekijken van kunst leer je beelden te analyseren: waarom is iets mooi? Wat heeft een kunstenaar gedaan om “het te laten werken”? Leren analyseren kan ook van pas komen bij het bekijken van het eigen werk.
De begeleiding is gericht op de individuele ontwikkeling van elke cursist. Een belangrijk element in de lessen is ook het kijken naar en praten over elkaars werk. Het werken in een groep zorgt dan ook voor inspiratie en motivatie.

| Inschrijven | Print | Aanmelden proefles |