Experimenteel schilderen

Deze cursus is opgezet voor gevorderde cursisten. Het is een verdiepingscursus om een eigen stijl en vormentaal verder te ontwikkelen. Gedurende het jaar komen verschillende thema's aan bod. In overleg met de docent, gaat u zelf op zoek naar de manier waarop u deze wilt gaan verbeelden.

De techniekkeuze is daarbij vrij. Meestal wordt er gewerkt met acryl- of olieverf. Het experimenteren met materialen en gemengde technieken wordt aangemoedigd. Soms worden er meer technische opdrachten gegeven, waarbij gebruik wordt gemaakt van stilleven. In overleg met de groep kan een lesblok portret- of modeltekenen ingelast worden.
Om het thema, waarmee gewerkt gaat worden, wat meer inhoud te geven, wordt er gekeken naar relevant werk van kunstenaars uit de kunsthistorie. Door het bekijken van kunst leert u beelden te analyseren: waarom is iets mooi? Wat heeft een kunstenaar gedaan om “het te laten werken"? Leren analyseren kan ook van pas komen bij het bekijken van het eigen werk.
De begeleiding is gericht op de individuele ontwikkeling van elke cursist. Een belangrijk element in de lessen is ook het kijken naar en praten over elkaars werk. Het werken in een groep zorgt dan ook voor inspiratie en motivatie.

Kunstkwartier heeft uitstekende voorzieningen in mooie lokalen en expositiemogelijkheden in het gebouw. De docent heeft een eigen kunstpraktijk en heeft een lange ervaring in het lesgeven.

Bent u nieuwsgierig naar de cursus, de docent en de mooie locatie? U kunt altijd een gratis proefles volgen.

| Inschrijven | Print | Aanmelden proefles |