Kinderatelier Brandevoort, 6 t/m 10 jr.

De cursus kinderatelier is een veelzijdige cursus voor creatieve kinderen waarin veel verschillende materialen en technieken aan bod komen. In de cursus komen veel verschillende soorten materialen en technieken aan bod. In de teken- en schilderlessen werken we onder andere met potloden, gouacheverf, acrylverf, houtskool, inkt, pastelkrijt, aquarelverf en oliekrijt. De kinderen leren werken met onder andere penselen, kwasten, rollers, sponsjes en kroontjespennen. We maken ook collages, een linosnede en een monoprint. En we maken werkstukken van klei, hout, speksteen en papier-mache. De opdrachten in de lessen zijn gericht op de belevingswereld van kinderen. Ze zijn gerelateerd aan de natuur,de jaargetijden en aan dieren en mensen in hun omgeving. We tekenen voorwerpen uit de natuur vanuit de waarneming en werken ook vanuit de fantasie. Er worden ook boeken, verhalen of voorbeelden gebruikt als inspiratiebron.

We werken wekelijks in een groep van maximaal 12 kinderen. De sfeer is rustig en gezellig. Er is ruimte voor een individuele invulling van de opdracht. Iedereen werkt op zijn/haar niveau. De cursus geeft een goede basis voor een creatieve ontwikkeling. Kinderen raken vertrouwd met het gebruik van verschillende materialen en technieken. Ze ontdekken de vele mogelijkheden in de wereld van de beeldende Kunst. Ze leren veel over kleurgebruik, compositie en vormentaal op een kindvriendelijk manier. De cursus stimuleert kinderen om zich creatief te uiten.

Goed om te weten:

  • Tijdens de jaarlijkse open dag van Kunstkwartier worden werkstukken die gemaakt zijn tijdens de cursus Kinderatelier tentoongesteld.
  • Alle materialen zijn bij de cursus inbegrepen. Schilderschorten zijn aanwezig.

| Inschrijven | Print | Aanmelden proefles |