Jeugdatelier, 8 t/m 12 jr.

In deze kindercursus komen verschillende teken- en schildertechnieken aan bod. Elke week wordt een nieuwe opdracht gegeven, waarbij kinderen gestimuleerd worden om nieuwe ontdekkingen te doen op het creatieve vlak. Deze opdrachten sluiten aan bij hun eigen belevingswereld en worden aangereikt door een spannend verhaal, een mooi kunstwerk, een belangrijk feest of sluiten aan bij het seizoen.

De kinderen werken vanuit hun eigen verbeelding en soms naar waarneming. . Ze krijgen dan de opdracht iets na te tekenen, zoals een stilleven of hun eigen gezicht. Als het nodig is gebruiken we foto's die als voorbeeld kunnen dienen. We kijken samen naar het eigen werk en dat van anderen met de bedoeling elkaar te stimuleren en inspireren.Ook bekijken we werken uit de kunstgeschiedenis, waarbij het werk van een kunstenaar dan een uitgangspunt kan zijn voor een opdracht.
We werken met flinke kwasten en plakkaatverf op grote vellen papier, maar ook op een klein formaat met penseel en aquarelverf. Spelenderwijs ontdekken we dat elk materiaal een andere manier van werken vereist.
We experimenteren met verschillende materialen, bijvoorbeeld: kun je krijt, verf en inkt bij elkaar gebruiken?
Door de grote afwisseling in onderwerpen en technieken worden de kinderen uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Regelmatig wordt er een kleine tentoonstelling gemaakt van werken van cursisten in het atrium van Kunstkwartier.

Julienne Tullemans, docent:

"De lessen van het jeugdatelier vinden plaats in een mooi atelier met alle voorzieningen die nodig zijn om lekker aan de slag te gaan. Ik ben een enthousiaste docent en vind het heel belangrijk om kinderen plezier te laten beleven aan het creatieve maakproces. Voor elk kind zijn daar andere voorwaarden voor nodig. Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren. De leerlingen mogen hun eigen creatieve proces doorlopen. Als een leerling speciale dingen wil leren is daar alle ruimte voor. De sfeer in mijn lessen is ontspannen en vrolijk".

| Print |

Helaas is inschrijven voor deze cursus niet meer mogelijk. Heb je belangstelling neem contact op met Kunstkwartier voor andere mogelijkheden.