Van achter de Geraniums

Een vensterbank, een gordijn. Maar ook regendruppels, een moeder op een fiets, de oude boom, een nieuwe flat: wat ziet u als u naar buiten kijkt? Waar denkt u dan aan? Aan vroeger, wat er allemaal verdwenen is. Aan wat voor moois er is teruggekomen...

Met foto’s of verhalen over uw uitzicht, over uw wijk, gaan we aan de slag: muzikaal en met theaterspel. In een aantal bijeenkomsten gaan we kijken hoe we een prachtige presentatie kunnen maken van uw beleving van de buurt. Laten zien wie die buurt eigenlijk maakt. Verhalen delen met buurtgenoten.

John van der Sanden (toneel) en Otine van Erp (muziek) willen graag uw talenten bundelen: zingen, teksten schrijven, iets vertellen of presenteren, een expositie samenstellen, samen muziek maken. We organiseren een aantal ontmoetingen om samen een mooi resultaat te krijgen.

Op donderdag 12 maart is de aftrap van dit project geweest. John en Otine hebben een toelichting over het project gegeven. Het startteam is samengesteld en de eerste verhalen zijn al genoteerd.

Woont u in Helmond en heeft u interesse? Op donderdag 19 maart is de tweede bijeenkomst gepland, u bent van harte welkom om te komen.

Ontmoetingen:

donderdag 19 – 26 maart, 2 – 9 – 16 april: workshops en repetities

Tijd:

10.00-12.00 uur

Plaats:

De Fonkel, Prins Karelstraat 131, Helmond

Kosten:

Gratis

Slotpresentatie zondag 19 april 11.00 uur, De Fonkel, Helmond

"An, An, kom eens kijken …."

Van achter de geraniums is een korte theaterpresentatie van Helmondse senioren. Ze vertellen over wat ze zien vanuit het raam van hun woning. Moesplantjes van de Albert Hein en spelende kinderen in de wijk. Ze vertellen wat ze zagen toen ze vroeger door de ramen keken van hun huis: buurtende mensen op straat en kantje butsen.

'Van achter de geraniums' is een mooie voorstelling geworden met prachtige verhalen vol humor en ontroering. Met prachtige liedjes begeleid op een typisch Helmonds instrument, het accordeon.

Dus. Doe net als An. Kom kijken!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kunstkwartier - Otine van Erp: 0492-542445 of stuur een e-mail naar info@kunst-kwartier.nl

Stichting LEVgroep – Wafae Louw: 0492-598989/06-14890331

Dit project is mogelijk gemaakt door:

Stichting Kunstkwartier

Lang leve kunst

RCOAK

Fonds Sluyterman van Loo

Vsb fonds

LEVgroep Helmond


Heeft u interesse in dit, of soortgelijk, project op maat bij u in de wijk? Neem dan contact op met a.nooijen@kunst-kwartier.nl, 0492-542445

| Print |