Verhalenproject "Als ik een vogel zou zijn..."

"Als ik een vogel zou zijn..." is een verhalenproject over de persoonlijke achtergrond, verhalen, drijfveren, talenten en wensen van ouderen in het centrum van Geldrop. Kunstkwartier wil met dit project door middel van cultuurparticipatie de nieuwsgierigheid en betrokkenheid van ouderen onderling bevorderen, de verbinding tussen ouderen en buurtbewoners stimuleren en een bijdrage leveren aan de participatie van ouderen in de samenleving door een aanbod te ontwikkelen waaraan zij zelf kunnen deelnemen.

Het verhalenproject is artistiek gezien gebaseerd op de metafoor van een vogel en een vogelkooi. Senioren kunnen zich gevangen voelen in hun eigen huis. Zij 'vliegen' er nooit uit. Andere ouderen hebben een ruimere wereld en vliegen als vogels rond in een ruime volière.

Het project begint met het uitdelen van blanke houten vogelkooitjes door kunstenaars die fladderen door de wijk. Zij nodigen mensen uit om het kooitje te vullen met verhalen, foto's of voorwerpen die hen herinneren aan mooie of minder mooie momenten. Met het huisje en de voorwerpen die erin zitten zijn deelnemers welkom om een ochtend onder begeleiding van een beeldend kunstenaar aan de slag te gaan om zo het huisje te personaliseren.

Ten slotte worden de huisjes tentoongesteld. De expositie wordt geopend tijdens een speciale 'fladdermarkt'. Tijdens deze fladdermarkt zijn verschillende aanbieders van activiteiten speciaal voor senioren, zodat men meteen kan kijken welke leuke dingen er nog meer te doen zijn in de buurt.

Bekijk het filmpje van het project!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via a.nooijen@kunst-kwartier.nl: 0492 - 542445

Dit project is een initiatief van Kunstkwartier en de volgende partners:

| Print |