Op vrijdag 20 december 2019 organiseert de stichting Xmas sing along voor de 2e keer een sfeervol meezingevenement bij de Oude Toren in Stiphout.

Een Xmas sing along, samen voornamelijk kerstliedjes zingen in een sprookjesachtige omgeving. Meerdere koren zingen kerst- en aanverwante liedjes van toen en nu. Op een beeldscherm wordt de tekst geprojecteerd zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. Er staan kraampjes waar winterse hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Trek lekkere warme kleren aan, breng uw zangstem (hoeft niet zuiver te zijn) mee dan zorgen wij voor een fantastische sfeer.

Twee strijkensembles zullen optreden gedurende de Xmas sing along van 2019.

Strijkensemble 1

O.l.v. Yvonne Franssen. Dit is het beginnersensemble van Kunstkwartier voor jonge violisten en cellisten. Hier leren de leerlingen de eerste beginselen van het samenspel met een strijkinstrument. Het ensemble repeteert wekelijks in Helmond. Er is van alles te leren: natuurlijk samen beginnen en samen eindigen, maar ook de typische ‘strijkersdingen’ zoals samen de strijkstokken dezelfde kant op, snel wisselen van tokkelen (pizzicato) naar strijken (arco) en ook samen zuiver spelen. En daarnaast gewoon een klein uurtje gezellig samen muziek maken. Luister tijdens de Xmas sing along naar onze enthousiaste vertolking van een paar kerstliedjes!


Strijkensemble 2

O.l.v. Yvonne Franssen. Na een aantal jaren in ensemble 1 kunnen de leerlingen doorstromen naar ensemble 2. De meeste leerlingen zitten inmiddels op de middelbare school, kunnen al aardig overweg met hun instrument en dat opent deuren naar andere muziek. Ook hier blijven de leerlingen een aantal jaren totdat ze rijp zijn om de stap te wagen naar een amateur symfonieorkest. Het ensemble repeteert wekelijks. De leerlingen spelen op 20 december kerstmuziek: herkenbare liedjes, maar ook sfeermakers.

ensemble 2.jpg


Meer informatie: www.xmassingalong.nl