Startup Now! Het is nooit te laat om te beginnen!
Kunstkwartier organiseert eerste open dag speciaal voor volwassen.


Het is nooit te laat om te beginnen en je bent nooit te oud om te leren toch? Want heb jij stiekem niet ook al lang die droom, dat idee, die behoefte?
Een instrument leren bespelen en samen muziek maken? Die rol in dat mooie toneelstuk instuderen en uitvoeren op het podium? Een prachtig portret tekenen en bezig zijn met je handen? Of met je lichaam en geest bezig zijn tijdens de pilates les?

Tijdens de Startup Now richt Kunstkwartier zich op volwassenen die hun instrument wellicht hebben laten verstoffen, de schilderspullen veilig hebben opgeborgen of gewoonweg nu de tijd hebben om even iets heel anders te doen. De drempel om weer te beginnen met een cursus is wellicht hoog of de lijst met excuses om het niet te doen te lang. Niet nodig, tijdens de Startup Now kun je op een vrijblijvende manier kennis maken met het aanbod en de docenten van Kunstkwartier. Dus ga op zoek naar die tekendoos, haal de saxofoon van zolder of smeer die stembanden en kom gewoon lekker meedoen. En wellicht begint het creatieve buikgevoel dan wel weer te kriebelen.

Kom je ook?

Zondag 15 september – Startup Now! – 11.00 -14.00 uur

Startup Now! vindt plaats bij Kunstkwartier Helmond, Kromme Steenweg 16 en is gratis toegankelijk. Het is raadzaam om vooraf in te schrijven voor de workshops, zo ben je verzekerd van een plekje.

De workshops:


Beeldende Kunst


11.00 - 12.00 uur: Aan de slag met speksteen - docent Christa Alaert
Speksteen is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is, ideaal voor beeldhouwen. We werken met raspen en vijlen.

12.00 - 12.30 uur: Beeldhouwen in marmer en arduin - docent Christa Alaert
Naast de zachte steensoort speksteen, zijn er ook hardere steensoorten waarmee mooie werken gemaakt kunnen worden. Tijdens deze workshop werken we met marmer en arduin.

12.45 - 13.30 uur: Ontwerpen, hoe doe ik dat? - docent Christa Alaert
Was, piepschuim, klei. Er zijn heel veel materialen waarmee we kunnen ontwerpen, en uit elk materiaal haal je weer nieuwe inspiratie. Maar waar begin je? Dat leren we tijdens deze workshop.

11.00 - 14.00 uur: Keramiek - docent Andres Bauer
Samen op een ontspannende manier met je eigen handen iets maken... In deze korte workshop kan iedereen kennis maken met de oneindige mogelijkheden die het werken met klei biedt.
We maken samen boetserend een bolvorm die iedereen naar eigen inzicht individueel afwerkt tot wat je zelf leuk lijkt. Een vaas, vogelvoerhuisje, sfeerlicht of spaarpot. Laat je verrassen!

11.00 - 12.00 uur / 12.30 - 14.00 uur: Tekenen en schilderen - docenten Julienne Tullemans en Inge Smits
Wil je graag leren tekenen en schilderen? Ben je al een tijdje met schilderen bezig en wil je werken aan je techniek? Kom dan langs bij de workshop tekenen en schilderen. Tekenen naar levend model is de beste oefening die er is!

Klik hier om je aan te melden voor de workshops

Muziek

12.00 - 12.45 uur: Zang - docent Marly Kersten
Vind jij het leuk om te zingen? Kom dan een kijkje nemen in het zanglokaal. We gaan vandaag samen aan de slag met een pop nummer die we meerstemmig gaan instuderen. Vind je het leuker om alleen te zingen dan kan dit natuurlijk ook. Wie weet kunnen we samen aan de slag.

11.00 - 11.45 uur: Drums 101 - docent Edo Wethlij
De basics van het drummen. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar drummen. Het is een praktische workshop waarbij veel gespeeld en uitgeprobeerd gaat worden. We gaan het hele drumstel langs en leren in dit uur een aantal basisritmes spelen.

12.00 - 12.45 uur : Drummen in een band - docent Edo Wethlij
Deze workshop is bedoeld voor drummers en andere instrumentalisten die meer willen leren over het functioneren van een drummer in een band. We gaan het hebben over song structuur, het instuderen van nieuwe nummers en het spelen in dienst van de muziek. Dit gaan we doen aan de hand van een aantal muzikale voorbeelden.

11.00 - 12.30 uur: Bandcoaching, instrument les - docenten Paul Snoeren & Pietro Carbucicchio
Tijdens het eerste deel van de bandcoaching workshop leer je de basics op een instrument uit een popband. In korte tijd leer jij een popliedje spelen op het instrument. Laat jezelf verbazen over hoe snel je dit onder de knie hebt, en klaar bent om in een band te spelen!


12.45 - 14.00 uur: Bandcoaching, bandles - docenten Paul Snoeren & Pietro Carbucicchio
Tijdens de bandles ga je, met alle instrumenten samen, het popliedje instuderen. Jouw partijtje vloeit samen met die van je bandleden, en je gaat samenwerken als team! Aan het eind van de workshop rocken jullie samen!! Ook de deelnemers aan de drum en zang workshops kunnen hier mee doen.

Klik hier om je aan te melden voor de workshops

Pilates

12.00 - 12.45 uur: Pilates - docent Judith Beekmans

Je kunt Pilates omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

Klik hier om je aan te melden voor de workshops

Dans / Toneel / Musical

11.00 - 12.00 uur / 13.00 - 14.00 uur: Musical Master Class
Ben je toe aan een uitdaging? Van een klein droevig liedje tot een groot maximaal emotieslagveld. Woede uit je tenen, verdriet uit je hart, plezier uit je ogen en je angst overwinnen.

12.00 - 13.00 uur: Impro - spelplezier
Improviseren is het vetste wat er is. Lol maken, je creativiteit op 100 zetten en gaan!! Niks thuis teksten studeren of doen wat een ander zegt. Maar spelopdracht en meteen BOEM spelen.

11.00 - 12.00 uur: Dansworkshop Flying Floor
Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van de flying floor techniek. (moderne dans)

12.00 - 13.00 uur: Dansworkshop Commercial Jazz
Leef je uit! Be confident! Kom dansen bij commercial jazz! Deze urban-jazzstijl slaat de brug tussen de techniek uit jazz en de groove en bewegingen uit urban dansstijlen zoals de hiphopstijl house dance. Kom genieten van deze uptempo dansles en leef je uit tijden pittige choreografieën.

13.00- 14.00 uur: Dansworkshop Moderne dans
Als je begint met dansen wil je toch niet het gevoel hebben dat je alleen maar stil staat? Om op die manier te leren hoe je armen en benen op de juiste plaats houd. Nee, je wilt bewegen. Door de zaal, mooie dansen leren en voelen dat je alle spieren in je lijf aangesproken hebt.

Klik hier om je aan te melden voor de workshops


Ben je een late beslisser? Geen probleem, je kunt op de dag zelf ook bij de workshops binnen lopen. De kans bestaat dan wel dat we wat moeten passen en meten om een stoel bij te schuiven.