dark thoughts 1890x1110.jpg

Dark Thoughts - dansvoorstelling

27 november 00:00

Op vrijdag 27 november presenteren elf danseressen van Dansstudio Kunstkwartier een nieuwe versie van Dark Thoughts. Onder leiding van Luciënne Lambermont hebben zij dit project sinds afgelopen zomer heropend. Na drie jaar is dit onderwerp actueler en urgenter dan ooit. Graag laten ze iedereen hier (nog) maar eens kennis mee maken.

Dark Thoughts is een dansstuk over jongeren die rondlopen met depressieve gedachten. Drie jaar geleden begonnen de danseressen, onder leiding van choreografe Luciënne, aan de dansvertaling van dit onderwerp en ontwikkelde een dansvideo. Toen met het doel om dit onderwerp bespreekbaar te maken en er aandacht voor te vragen. In november 2018 werd de dansfilm gepresenteerd in zaal Scala te Helmond. Daarna zijn er een aantal mooie samenwerkingen ontstaan met onder andere verschillende middelbare scholen.

Drie jaar na de start blijkt het meer dan de moeite waard nog eens aandacht te vragen voor het onderwerp. Afgelopen zomer voelde Luciënne daarom de behoefte dit stuk een tweede leven in te blazen. Het onderwerp is weer ontzettend actueel. Zeker in een tijd als deze mogen we elkaar niet uit het oog verliezen en zouden we elkaar eens vaker de vraag: ‘Hoe gaat het nou écht met je?’ mogen stellen. Een grotere uitdaging dan ooit tevoren.

Deze keer wordt Dark Thoughts gepresenteerd als theater performance in Theater Speelhuis, te Helmond. Hopend mensen iets te laten voelen en beleven. Een ervaring die men mee naar huis kan nemen, er zelf over na kan denken en het gesprek openen met anderen.

In een tijd vol uitdagingen, waarin iedereen te maken heeft met weinig sociaal contact zijn we ontzettend blij dat we deze avond in het theater mogen staan om mensen voor een avond op een veilige manier met elkaar te verbinden, connectie te maken en dit maatschappelijke probleem samen op een mooie theatrale wijze het spotlicht te geven.

Om het publiek op een veilig manier te kunnen ontvangen wordt de voorstelling vier keer opgevoerd. Bijwonen van één van de voorstellingen is kosteloos.

Plekken zijn te reserveren via www.theaterspeelhuis.nl

Voorstelling 1: 18:30 – 19:00

Voorstelling 2: 19:30 – 20:00

Voorstelling 3: 20:30 – 21:00

Voorstelling 4: 21:30 – 22:00