Geïnspireerd op de tekst van Peer Wittenbols vertellen we het verhaal van Atalanta. Of de liefde. Er was ook Hippomenes, die mogen we niet vergeten. En de eerste kus. En het zwijn, maar dat kunnen we misschien wel laten zitten. Of toch niet?

En ene Baltus, maar die doet er echt niet toe. Behalve dat hij heel knap was en dat dat niet hielp (in de liefde dan). Atalanta is in ieder geval oogverblindend mooi. En oersterk en snel. Als een jachtluipaard. En alle mannen zijn op haar. Maar ze wil niet. De beste vriendin van Atalanta heet Bella, en Bella zegt:

“Het schijnt... het schijnt... dat als je iemand zijn gezicht kust, dat je dan zo dichtbij bent dat je merkt dat zijn wangen lekker ruiken, dat zijn hals lekker ruikt... zijn kin... Stel je voor: iemand met ogen die lekker ruiken... Maar je moet er niet over nadenken, liefde moet je doen!”

En toen waren wij er ook nog met onze verhalen, kussen en dansjes. Onhandig. Open. Als schuurpapier of heel zacht.Of beide. En een van ons zegt:


“Ze stond nog op het trapje en ik in de deur. De buschauffeur vond dat er een besluit genomen moest worden en zei dat hij zo ging vertrekken. Ik bleef in de deur staan. Tot mijn verbazing twijfelde ze, tergde de chauffeur nog een tijdje. En toen stapte ze uit en kuste me.”

En er is nóg meer... maar dat vertellen we niet. Nu niet. Misschien later.

Datum: Zaterdag 9 juni 2018
Tijd: 15:00 uur en 19:00 uur
Groep: Theatergroep NEST: Annemie Aldenzee, Susanne van Doren, Mariël Eerden, Franc Verstappen, Lieke van der Kant, Marleen Knoops, Lotte van Hassel en Lisette Penterman
Docent: Dorot Sobczyk
Locatie: Zaal Scala
Prijs: € 5,00 (klik hier ga direct door naar online kaartverkoop)