De kinderboekenweek is weer van start gegaan. Van 4 t/m 15 oktober staat deze in het teken van het thema 'Gruwelijk Eng'. Met het onderdeel 'Muziek' uit het Kunstmenu sluit CultuurContact hierbij aan met de voorstelling 'Draak en zijn gruwelijk enge monsterband' ontwikkeld en uitgevoerd door Kunstkwartier.

Draak, bekend uit het boek 'Draak', doet z’n leven lang al z’n best om eng te zijn. Gruwelijk eng! Maar waarom eng zijn als niemand ziet hoe eng je bent?! Maar hoe zorg je dat iedereen je kan zien? De TV! Draak moest en zou op TV kwam. In een talentenjacht! Hij stond op ‘de stip gruwelijk eng te wezen. En na Draaks lied begon het gegil! Het was krijsen en juichen roepen en gillen. Hij was de engste ooit. Zijn missie was volbracht. En nu gaat steenrijke Draak samen met zijn manager de wereld rond, de scholen langs om zijn monsterhit de promoten met zijn gruwelijk enge monsterband.

Maar…

Komt hij wel opdagen?
En is draak wel écht zo eng?

Het verhaal is geschreven door Sandra Swinkels: theaterdocent van Kunstkwartier.
Samen met telkens 3 muziekdocenten van Kunstkwartier gaat Sandra (afgewisseld met haar man Hans Maas) de komende tijd zo’n 23 muzikale voorstellingen geven waarmee ruim 1600 Helmondse basisschoolkinderen van groep 3 en 4 worden bereikt.

Naast de voorstellingen op scholen in Helmond is de voorstelling ook te zien op BS de Rietpluim te Nuenen en in de bibliotheek tijdens de nacht van cultuur op 14 oktober.